РХМЗ упозорава: По подне и ноћас обилне падавине

На подручју Београда, Војводине, западне Србије, Подунавља и Браничева, углавном у другом делу дана и у току ноћи, очекује се већа количина падавина – више од 20 литара по метру квадратном за три сата, упозорио је Републички хидрометеоролошки завод.

На подручју Београда очекује се већа количина падавина, више од 20 литара по метру квадратном за три сата, углавном у другом делу дана и у току ноћи.

Истовремено, водостаји на Млави, Пеку, као и на Колубари са притокама биће у умереном порасту са могућношћу достизања упозоравајућих нивоа током 30. јуна. 

У Србији ће сутра бити умерено и потпуно облачно, местимично са кишом и локалним пљусковима са грмљавином. После подне и крајем дана се очекује престанак падавина и постепено разведравање, најпре у северним крајевима.

Ветар ће бити слаб и умерен, северозападни, током дана понегде и јак. Јутарња температура од 13 до 17 степени, највиша дневна од 22 до 27 степени.

У Београду ће бити умерено и потпуно облачно, повремено са кишом и локалним пљусковима са грмљавином. После подне и крајем дана се очекује престанак падавина и постепено разведравање.

Ветар углавном умерен, северозападни, током дана повремено јак. Јутарња температура око 17 степени, највиша дневна око 25 степени.

Изгледи времена за Србију у наредних седам дана – до 7. јула:

Већи део периода претежно сунчано, само у недељу и понедељак у планинским пределима уз локални развој облачности ретка појава пљускова са грмљавином. Температура у постепеном порасту, у недељу и понедељак испод, а затим око и мало изнад просека за ово доба године, који износи од 25 до 28 степени.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара