Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

САД: Израелске јединице грубо перкршиле људска права пре рата; Камерон изнео детаље израелског предлога примирја

Сукоб Израела и Хамаса – 206. дан. У три израелска напада протекле ноћи у Рафи погинуло је најмање 19 цивила, преносе палестински медији. Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) кажу да су пресреле 20 ракета испаљених из Либана. Хамас преузео одговорност за тај напад. Британски шеф дипломатије рекао да Предлог примирја у Гази представљен Хамасу укључује 40-дневни прекид ватре и ослобађање хиљада палестинских затвореника. Чека се одговор Хамаса.

САД: Израелске јединице грубо перкршиле људска права пре рата; Камерон изнео детаље израелског предлога примирја САД: Израелске јединице грубо перкршиле људска права пре рата; Камерон изнео детаље израелског предлога примирја

Израелска војска спремна је да евакуише палестинске цивиле из Рафе и да нападне упоришта Хамаса у том граду, изјавио је израелски безбедносни званичник.

Председник Палестине Махмуд Абас упозорава да су САД једина земља која може да спречи израелски напад на Рафу. Абас страхује да Израел планира да депортује Палестинце са Западне обале у Јордан, након што се заврши рат у Гази.

Амерички председник Џозеф Бајден и израелски премијер Бенјамин Нетанјаху разговарали први пут од иранског напада на Израел. Бајден поновио да се САД противе израелској инвазији на Рафу.

За то време, начелник Генералштаба израелске војске Херци Халеви одобрио је планове за наставак рата у Гази, на састанку са шефом Јужне команде мајором Јароном Финкелманом.

Испорука хуманитарне помоћи за Појас Газе биће повећана наредних дана, саопштила је израелска војска.

Шеф УНРВА Филипе Лазарини изјавио је да је у Појасу Газе за шест месеци убијено више деце него у свим светским конфликтима у последње четири године укупно.

среда, 15. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара