Читај ми!

Холандски пљашкачи минирају банкомате, посао проширили на Немачку

Под опужбама да су активирали експлозив да би разбили банкомат, полиција у Холандији и Немачкој је прошле године ухапсила 137 Холанђана. Већина пљачки се догодила у Немачкој. У Бамбергу следи суђење 16 осумњичених да су у 90 напада украли око седам милиона евра.

У Немачкој и Холандији ухапшено је 137 Холанђана прошле године због оптужби да су били умешани у пљачке у којима је детониран експлозив да би се разбио банкомат, саопштила је холандска полиција.

Већина напада догодила се у Немачкој, где су Холанђани прошле године минирали банкомате 367 пута, док је у Холандији било осам таквих пљачки, објавио је НЛ Тајмс.

Такве пљачке биле су чешће у Холандији све док банке нису примениле неколико мера којима су обуставиле приступ великом броју банкомата током касних вечерњих и ноћних сати.

Портпарол полиције рекао је да су држављани Холанђани можда извршили пљачке банкомата помоћу експлозива и у другим земљама.

Највише таквих напада било је у Немачкој 2022. године када их је забележено 442.

У Немачкој је од почетка године било 56 пљачки банкомата помоћу експлозива, што је за 64 мање него у истом периоду прошле године.

До смањења броја таквих пљачки дошло је и због тога што полиција и тужиоци у Холандији и Немачкој ближе сарађују, саопштила је холандска полиција.

У Бамбергу у Немачкој почеће следеће седмице велико суђење против 16 осумњичених Холанђана који су оптужени за око 90 напада експлозивом на банкомате у Немачкој у којима су украли укупно око седам милиона евра.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво