Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Техеран након напада Израела: Нема жртава, нема штете; Гутерес: Зауставити циклус одмазде на Блиском истоку

Израел је извео напад на територију Ирана, потврдили су амерички званичници за Си-Ен-Ен. Мета је био Исфахан, седиште војних и нуклеарних локација. Иран је активирао ПВО изнад града због чега су се чуле експлозије, потврдио је врховни командант иранске војске. Више званичника тврди да у удару није причињена већа штета и да је ситуација мирна и безбедна. Иран нема план за одмазду у овом тренутку, а ИАЕА је саопштила да на нуклеарним постројењима нема штете. Оборене су три израелске беспилотне летелице.

Техеран након напада Израела: Нема жртава, нема штете; Гутерес: Зауставити циклус одмазде на Блиском истоку Техеран након напада Израела: Нема жртава, нема штете; Гутерес: Зауставити циклус одмазде на Блиском истоку

Израел је јутрос извео напад на територију Ирана, преноси Си-Ен-Ен. Израелски напад је уследио након напада Ирана на Израел прошле суботе.

Иначе, трупе Израела су у нападу на Газу уништиле више од 100 локација које припадају Хамасовим групама, убиле око 40 оперативаца и прошириле коридор исток–запад који држи војска, саопштава ИДФ.

Израелске одбрамбене снаге наводе да су током јучерашњег дана убијени и Хезболахови оперативци у јужном Либану.

Најмање 33.970 Палестинаца убијено је у израелској офанзиви на Појас Газе од 7. октобра, а 76.770 је рањено, саопштило је Министарство здравља Газе.

Високи званичник је за катарски Нев Араб рекао да је "премијер Бенјамин Нетанјаху успео да добије америчко одобрење за војну операцију у Рафи, у замену да се уздржи од извођења широке војне операције против Ирана као одговор на његов недавни напад", преноси Џерузалем пост.

Иран је у Савету безбедности Уједињених нација рекао да Израел "мора бити приморан да прекине сваки даљи војни авантуризам" против иранских интереса. Такође, Техеран истиче да би могао да преиспита своју нуклеарну доктрину.

САД и Британија су увеле санкције појединцима и предузећима које циљају производњу иранских дронова. Европски савет је осудио напад Ирана на Израел и најавио нове санкције Техерану.

У међувремену, на седници СБ УН о пријему Палестине у пуноправно чланство у Уједињеним нацијама САД су уложиле вето.

четвртак, 02. мај 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво