Читај ми!

Поплава у пустињи – једногодишња количина кише пала у дану у Дубаију

Незапамћене падавине изазвале су потоп у Дубаију. Једногодишња количина кише пала је за само 24 сата. Путеви су се претворили у реке, а вода поплавила многе објекте.

Поплава у пустињи – једногодишња количина кише пала у дану у Дубаију Поплава у пустињи – једногодишња количина кише пала у дану у Дубаију

Више од 140 милиметара кише пало је у уторак у Дубаију за само 24 сата – отприлике једногодишња количина падавина на том подручју.

Национални центар за метеорологију саопштио је да је то највећа количина падавина у последњих 75 година, односно од 1949. од када се врше мерења.

Киша је падала тако јако да су многи возачи били приморани да напусте своја возила, јер су се путеви претворили у реке, па је вожња била немогућа.

Невреме је пореметило и авио-саобраћај на Међународном аеродрому у Дубаију, трећем најпрометнијем аеродрому на свету, који је био затворен, а летови преусмерени.

Поремећаји у раду аеродрома настављени су и данас. Прилазни путеви су блокирани због поплава, а више авио-компанија јавља да ће бити кашњења летова.

И аеродром саопштава да се летови и даље преусмеравају и да ће бити кашњења.

"Саветујемо вам да не долазите на аеродром осим ако је то апсолутно неопходно", навео је аеродром на Твитеру.

Авио-компанија "Емирејтс" обуставила је летове из Дубаија од јутрос до поноћи.

Снимци са друштвених мрежа показују и да су приземља многих објеката поплављена.

Затворене су школе, отказани спортски догађаји, а тржни центри претрпели су озбиљну штету, као и поједини путеви.

Као и остатак Уједињених Арапских Емирата, Дубаи има топлу и суву климу. Падавине су ретке и у многим областима постоји ограничена инфраструктура, односно дренажа за суочавање са овако екстремним временским условима.

Киша је падала и у Бахреину, Катару и Саудијској Арабији. У суседном Оману најмање 18 људи је погинуло, а више њих се води као нестало у обилним падавинама последњих дана, преносе медији. 

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво