Читај ми!

Директор Боинга најавио повлачење до краја године

Директор "Боинга" Дејв Калхун најавио је да ће се повући са чела те компаније до краја године. Познати произвођач путничких ваздухоплова уздрман је бројним инцидентима са авионима који су се догодили од почетка године.

Дејв Калхун, директор компаније "Боинг", најавио је да ће се до краја године повући са тог места, пренео је Ројтерс.

Осим Калхуна, из руководства компаније одлази и Стен Дил, директор сектора за путничке авионе, а на његово место ће доћи Стефани Поуп. За новог председника управног одбора постављен је Стив Моленкопф.

Притисак на Калхуна почео још од инцидента који се догодио 5. јануара, када су са авиона "боинг 737 макс 9с" Аласка ерлајнса отпали делови трупа, што је довело до отказивања бројних летова због безбедносних провера других авиона.

Осим тога, америчке власти су тада започеле оштре контроле компаније која покушава да реши проблеме са безбедношћу и квалитетом летелица.

Инциденти су се догодили и почетком марта. Прво је авиону "боинг 777-200" компаније "Јунајтед ерлајнс" 8. марта отпала гума након што је полетео са аеродрома у Лос Анђелесу.

Непуних недељу дана касније, "боинг 777" Американ ерлајнса слетео је на исти аеродром због сумње да је дошло до механичког проблема.

Управни одбор компаније је изразио забринутост и због тога што се новац губи брже него што је планирано, али и зато што не успевају да изврше испоруке на време.

Осим тога, "Боингов" главни ривал "Ербас" успео је да се избори за продају 65 својих авиона код главних "Боингових" купаца у Азији, што је такође довело до забринутости код чланова управног одбора.

Ројтерс преноси да су акције "Боинга" због вести о одласку руководства скочиле за 2,2 одсто.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво