Читај ми!

Песков: Друге земље нам не помажу у истрази, без коментара на третман ухапшених

Портпарол Кремља Дмитриј Песков је у понедељак рекао да је непримерено коментарисати истрагу о терористичком нападу у "Крокус сити холу", а није хтео ни да коментарише третман четворице осумњичених за напад. Ипак, истакао је да руске специјалне службе самостално раде на истрази.

Дмитриј Песков је рекао да истрага још није дала коначну верзију узрока који су довели до терористичког напада у "Крокус сити холу", а није хтео да говори о детаљима истраге.

"Истрага је још у току и за сада није објављена никаква конкретна верзија. Претходни извештаји су били прелиминарни и до сада није објављена ниједна званична верзија. Морамо да сачекамо званичне информације наших званичних органа за спровођење закона", нагласио је Песков.

Он је истакао да руске специјалне службе самостално раде на истрази терористичког напада и да нема говора о помоћи других земаља.

Упитан да ли су западне земље, које су раније упозоравале на могуће терористичке нападе у Москви, дале било какву информацију у вези са терористичким нападом у Крокусу и да ли је Русији сада потребна таква помоћ, Песков је рекао да нема контаката са западним земљама у вези са истрагом о терористичком нападу у Крокусу.

"Наше службе раде независно, сада нема говора о помоћи", рекао је Песков и оценио да борба против тероризма захтева међународну сарадњу, које сада, због конфронтације, нема.

Дмитриј Песков није желео ни да коментарише третман четворице притворених осумњичених, чије фотографије циркулишу медијима, а сугеришу да су били претучени, пише Ројтерс.

Портпарол Кремља је рекао и да нема разговора о примени смртне казне када је реч о починиоцима напада.

Басмански суд у Москви одредио је притвор четворици осумњичених за напад на тржни центар "Крокус сити хол" до 22. маја.

Према последњим подацима, у том терористичком нападу погинуло је 137 људи, међу којима и троје деце.

субота, 27. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво