Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Командант Палестинског исламског џихада подлегао повредама; Блинкен: САД настављају да се залажу за прекид ватре

Рат Израела и Хамаса – 167. дан. Више десетина цивила убијено је у ноћним израелским нападима широм Појаса Газе, јављају палестински медији. Израелска војска саопштила је да је убила више од 50 палестинских наоружаних нападача током протеклог дана у борбама око и у болници Шифа у Појасу Газе. Хамас је одбацио те тврдње, рекавши да у болници није било бораца и да се она није користила као база. Дошло је до размене ватре у избегличком кампу Нур Шамс на Западној обали, неколико сати након што је ИДФ саопштио да је покренуо напад на нивоу бригаде. Америчка војска и коалиционе снаге уништиле су у Црвеном мору беспилотну летелицу и беспилотно пловило јеменских Хута, саопштила је Централна команда САД (CENTCOM).

Командант Палестинског исламског џихада подлегао повредама; Блинкен: САД настављају да се залажу за прекид ватре Командант Палестинског исламског џихада подлегао повредама; Блинкен: САД настављају да се залажу за прекид ватре

Војска Израела је током претходног дана наставила операције широм Појаса Газе и извршила ваздушне ударе на град Џенин на северу Западне обале. 

Министарство здравља у Гази је саопштило да је више Палестинаца погинуло и рањено у јучерашњем бомбардовању Рафе, док локални медији тврде да је неколико градских насеља потпуно уништено.

Док трају борбе, премијер Израела Бенјамин Нетанјаху поновио је да неће одустати од покретања копнене офанзиве на Рафу, али да ће "бити потребно неко време" да се војска припреми за акцију.

Високи званичник Хамаса Осама Хамдан каже да је израелска делегација негативно одговорила на њихов најновији предлог о привременом примирју у Гази. Ситуацију ће покушати да реши Ентони Блинкен.

Амерички државни секретар у шестој је посети Блиском истоку, где ће посредовати у покушају постизања споразума о прекиду ватре између Хамаса и Израела, пуштању израелских талаца из заточеништва у Појасу Газе и слању хуманитарне помоћи у палестинску енклаву.

понедељак, 29. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво