Читај ми!

Трамп: Ако победим депортоваћу принца Харија, лагао је да би добио визу

Доналд Трамп најавио је да би принц Хари могао да буде депортован из САД уколико поново постане председник и открије се да је дао лажне информације на свом обрасцу за визу.

Некадашњи председник САД и кандидат републиканаца за ту позицију на новембарским изборима у разговару са ТВ водитељем Џи-Би њуза Најџелом Фаражом наговестио је да војвода од Сасекса неће добити "посебне привилегије" ако је лагао о својој употреби дроге у свом захтеву за визу, преноси Дејли мејл.

Принц Хари, борави у САД од 2020. године, где живи у вили Монтесито заједно са супругом са својом Меган Маркл, њихово двоје деце Арчијем и Лилибет.

У аутобиографији "Резерва" принц Хари је навео да је раније узимао дрогу. У књизи је признао да је користио кокаин, канабис и психоделичне печурке.

Током интервјуа, који ће данас у целости бити емитован на британској телевизији, Фараж је питао Доналда Трампа да ли Хари треба да ужива "посебне привилегије" ако се испостави да није рекао истину.

"Мораћемо да видимо да ли (власти) знају нешто о дрогама, а ако је лагао, мораће да предузму одговарајуће мере“, одговорио је Трамп, мада није јасно рекао које би то мере требало да буду.

Раније је бивши амерички председник рекао да "не би заштитио“ Харија јер је "издао краљицу“. Трамп је такође нагласио да ће Хари, ако победи на изборима у новембру, "остати сам."

Хари је признао да је користио кокаин и марихуану у прошлости. Једном приликом је навео да му је канабис помогао да се излечи траума смрти његове мајке.

Принц је рекао да је користећи ајахуаску, психоделичну дрогу, рекавши да је схватио да његова мајка жели да буде "срећан“.

То питање поново је постало актуелно након Харијевог фебруарског интервјуа за Гуд морнинг Америка где је споменуто тражењe држављанства САД.

"Америчко држављанство је мисао која ми је пала на памет, али свакако није нешто што ми је тренутно приоритет“, рекао је тада принц Хари.

Свако ко подноси захтев за визу за живот и рад у Америци мора да одговори са 'да' или 'не' на питање: 'Да ли сте или сте икада били наркоман или зависник?'

Харијева пријава за визу за САД у марту 2020. могла би да покаже да је означио квадратић "не“ на питања о његовој употреби дроге.

Претходно коришћење дроге нужно не значи и депортацију

Америчке имиграционе власти рутински постављају питања о употреби дроге у својим захтевима за визу, а то је повезано са путним главобољама за познате личности, укључујући Најџелу Лосон, Ејми Вајнхаус и Кејт Мос.

Признање претходне употребе дрога не мора нужно довести до одбијања визе или забране уласка или останка у земљи.

Министарство за унутрашњу безбедност САД саопштило да су му потребне додатне две недеље да се пронађу имиграциони досијеи принца Харија док савезни судија треба да одлучи да ли га треба јавно објавити.

субота, 27. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво