Читај ми!

ЦИК Русије: Обрађено 99 одсто гласова, за Путина гласало 87,32 одсто бирача

Кандидат за председника Русије Владимир Путин на руским председничким изборима води са 87,32 одсто гласова, показују подаци Централне изборне комисије након обраде 99,65 одсто гласачких листића.

Подаци ЦИК-а показују да је Владимир Путин освојио 87,32 одсто гласова, Николај Харитонов 4,30 одсто гласова, Владислав Даванков 3,80 одсто, а Леонид Слуцки 3,20 одсто, преноси агенција РИА Новости.

Избори за председника Русије трајали су од петка, 15. марта до недеље у 20 часова по локалном времену када су затворена сва бирачка места.
 
Путин је синоћ, након првих објављених резултата, посебну захвалност изразио учесницима рата у Украјини, рекавши да они пружају Русији "услове за њен развој и постојање".

"Никада неће бити могуће сузбити вољу Руса споља. Резултати избора су манифестација поверења грађана и њихове наде да ће се све испунити. Од сваког гласа сваког грађанина сачињена је јединствена воља народа. Никоме ко је желео да угуши нашу вољу то није пошло за руком у историји, није ни сада и неће ни у будућности", поручио је Путин.

Рекао је и да се неколико дана пре смрти опозиционара Алексеја Наваљног сложио да га замени за одређене руске затворенике у иностранству.

Супруга преминулог опозиционара Јулија Наваљна позвала је, иначе, Русе да искажу протест актуелној власти, тако што ће исписати име њеног супруга на листић или неће гласати.

Из руских амбаасда је саопштено да је рекордно висока излазност забележена на изборима за председника Русије у земљама Западног Балкана. На бирачком месту на Новом Београду гласало је више од 4.700 бирача.

субота, 27. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво