Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

НАТО обећава Kијеву додатне ПВО системе; Лавров: У случају преговора, нећемо правити паузе у борбама

Рат у Украјини – 786. дан. Украјински званичници саопштавају да су најмање две особе страдале у руском ракетном нападу на град Дњепар, а ракетиран је и град Криви Рог. У нападу на Одеску област оштећена је лучка инфраструктура. Војска Украјине, такође, тврди да је оборила руски бомбардер, док руско Министарство наводи да се војни авион срушио услед техничког квара. Губернатор Вјачеслав Глатков изјавио је да је 25 ваздушних циљева пресретнуто изнад Белгородске области.

НАТО обећава Kијеву додатне ПВО системе; Лавров: У случају преговора, нећемо правити паузе у борбама НАТО обећава Kијеву додатне ПВО системе; Лавров: У случају преговора, нећемо правити паузе у борбама

Помагање у завери за убиство и шпијунирање, кривична дела су због којих су осумњичени руски агенти.

Руски агент пољски држављанин је у ударним вестима украјинских медија. Осумњичен је за припремање атентата на председника Володимира Зеленског.

Разоткрила га је украјинска служба безбедности, а ухапсила Пољска на својој територији.

Због друге двојице ухапшених агената, осумњичених за шпијунажу, шефица немачке дипломатије Аналена Бербок позвала је амбасадора Руске Федерације у Берлину. 

Тужилаштво наводи да је реч о немачко-руским држављанима који се терете да су шпијунирали у корист Русије.

То није све. И службе безбедности на Криму су имале посла. Ухапсиле су 12 припадника неонацистичког покрета "Бело одело".

Генералштаб оружаних снага Украјине је поновио и потврдио објављивањем снимка да је погодио војни аеродром у Ђанкоју на Криму. Уз ратни успех и опаска, да "непријатељ пажљиво крије број погођених авиона и људства".

Немачки канцелар Олаф Шолц не одустаје од потраге за "патриотима" Украјини. Поручује да тражи још шест система у земљама НАТО-а.

Шеф Северноатлантске алијансе Јенс Столтенберг каже да из Америчког конгреса стижу охрабрујуће поруке пред предстојеће гласање о пакету помоћи за Украјину у вредности од 61 милијарду долара.

У Бриселу ће данас бити одржан ванредни састанак Савета Украјина–НАТО, на којем ће учествовати и украјински председник.

Међутим, Кремљ сматра да "било каква" војна помоћ Украјини неће променити ситуацију на фронту где је Кијев, тврди, у неповољном положају.

"Америчка помоћ ће оставити Украјину у дуговима", поручује Кремљ.

Изаберите

четвртак, 02. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво