Читај ми!

Балистичке ракете кратког домета испаљене из Пјонгјанга у море; Блинкен прати ситуацију из Сеула

Северна Кореја је испалила балистичке ракете кратког домета у море док амерички државни секретар Ентони Блинкен борави у Сеулу где учествује на конференцији о демократији.

Војска Јужне Кореје саопштила је да је неколико пројектила кратког домета испаљено из Пјонгјанга у море између 7.44 и 8.22 часова.

Сеул је лансирање осудио као "јасну провокацију" и навео да дели информације са Сједињеним Државама и Јапаном.

Огласило се и јапанско министарство одбране наводећи да су лансиране три ракете, које су прешле око 350 километара, са максималном висином од 50 километара.

"Ове акције Северне Кореје угрожавају мир и безбедност нашег региона и међународне заједнице и апсолутно су неприхватљиве“, рекао је јапански премијер Фумио Кишида, оценивши даје реч о кршењу резолуције УН.

Војска Северне Кореје последњих недеља, иначе, изводи вежбе користећи конвенционално оружје, а често су надгледане од стране лидера Ким Џонг Уна.

Демонстрација силе Пјонгјанга уследила је након 10 дана великих заједничких вежби Јужне Кореје и САД.

У недељу је јужнокорејска војска такође мобилисала маринце и ангажовала јуришне хеликоптере и амфибијска јуришна возила на вежбама чији је циљ био јачање одбране острва у близини морске границе са Северном Корејом. Север је гранатирао острва
2010. године.

За то време Ентони Блинкен је међу високим званичницима из целог света који присуствују конференцији Самита за демократију, која се отвара данас.

понедељак, 29. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво