Читај ми!

Немири у Даблину након напада код школе – запаљен аутобус, сукоб демонстраната са полицијом

У Даблину су током вечери избили немири након напада ножем код школе. Аутобус, трамвај и полицијско возило запаљени су у близини места напада ножем, а демонстранти се сукобљавају са полицијом и користе пиротехничка средства. Изгредници разбијају излоге продавница из којих износе робу. Јавни градски превоз је у прекиду. Грађанима се саветује да избегавају центар града.

Немири у Даблину након напада код школе – запаљен аутобус, сукоб демонстраната са полицијом Немири у Даблину након напада код школе – запаљен аутобус, сукоб демонстраната са полицијом

Током вечери су у главном граду Ирске избили немири, а претпоставља се да је повод напад ножем код школе у центру Даблина у којем је током поподнева повређено пет особа, од којих троје деце.

Жена и девојчица су у данашњем нападу теже повређене, а повреде је задобио и нападач који је такође у болници.

Недалеко од места напада, вечерас су се окупили грађани, а током протеста су запаљени аутобус и полицијско возило, преноси ирски јавни сервис РТЕ.

Поломљена су и стакла излога неколико продавница, а појединци су, како преноси РТЕ, виђени како износе робу из тих продавница.

Медији преносе да окупљени на полицију бацају пиротехничка средства, флаше и каменице, а да поједини са собом носе металне шипке којима разбијају излоге продавница.

У немирима је запаљен и трамвај, због чега су сви трамваји повучени из саобраћаја, а саопштено је да ни аутобуси не саобраћају.

Туристима је речено да се евакуишу у хотеле и смештај у којима одседају, а Тринити колеџ, који се налази у центру града, затворио је све капије кампуса.

Из болнице Ротунда, која се налази у близини места напада, поручили су грађанима да не долазе у болницу осим уколико то није неопходно.

Око 23 часа по локалном времену полиција је саопштила да су се нереди смирили, али да се грађанима саветује да избегавају центар града.

Начелник ирске полиције Дру Харис рекао је да мотив за данашњи напад код школе није расветљен и да се током истраге ништа не искључује. 

Осудио је "озбиљно насиље" у близини места напада.

"Имамо потпуно сумануту групу хулигана вођену екстремно десном идеологијом која је приступила озбиљном насиљу. Разматрамо начине и ресурсе који ће се суочити са тим", рекао је Харис.

Позвао је окупљене да оду кући, а на грађане је апеловао да не слушају дезинформације о данашњем нападу на друштвеним мрежама.

субота, 27. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво