Читај ми!

СЗО затражила од Кине више информација о недијагностикованој упали плућа

Светска здравствена организација затражила је од Кине више информација о недијагностикованој упали плућа која се наводно шири међу децом на северу те земље и апеловала на кинеске здравствене власти да предузму мере за смањење преношења болести.

Независни кинески медији јавили су да су наводно дечије болнице у деловима земље пуне болесне деце. Кинеске власти су приписале нагли пораст обољења сличних грипу укидању мера против короне, пренео је Би-Би-Си.

На северу Кине пријављено је од октобра повећање обољевања са симптомима сличним грипу у поређењу са истим периодом у протекле три године.

Кинески званичници саопштили су прошле седмице да је дошло до пораста броја респираторних болести широм земље - посебно грипа, короне, пнеумоније узроковане микоплазмом, што је уобичајена бактеријска инфекција која погађа децу нижег узраста, као и респираторног синцицијалног вируса (РСВ).

Друге земље, укључујући Велику Британију и САД, забележиле су сличан пораст обољења сличних грипу након укидања мера против короне.

недеља, 28. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво