Читај ми!

Министарство финансија САД проширило листу санкционисаних са Западног Балкана

Kанцеларија за контролу стране имовине при америчком Министарству финансија, у оквиру новог круга економских санкција, именовала је два појединца и 12 ентитета са Западног Балкана за које се тврди да су повезани са штетним утицајем Русије у региону и корупцијом.

На проширеној листи санкција америчког министарства је политичар из Србије Миша Вацић, због, како се наводи, учешћа на нелегитимним референдумима о анексији које је организовао Kремљ на територијама Украјине под руском окупацијом у септембру 2022, саопштио је Стејт департмент.

На листи се налази и бивши министар у Влади Србије Ненад Поповић као и компаније повезане са њим. За Поповића се наводи да одржава блиске везе са Kремљом и "користи своју мрежу за коруптивне шеме у циљу личног богаћења".

"Ови појединци и ентитети ометају кључне реформе и напредак ка приступању ЕУ", оцењује се у саопштењу.

Наводи се и да америчка влада има за циљ да "промени понашање оних који су умешани и да се бори против локалне корупције, организованог криминала и незаконитих послова и трговине утицајем који унапређују руски штетни утицај”.

На листи санкција су и Саво Цвијетиновић, Петар Ђокић и Душко Перовић из БиХ, Миодраг Давидовић и Бранислав Мићуновић из Црне Горе, као и Ратка Kуноска Kамчева, Ирина Самсоненко и Сергеј Самсоненко из Северне Македоније, објављено је на сајту америчке Kанцеларије за контролу стране имовине.

недеља, 19. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара