Читај ми!

"Марш за Израел" у Вашингтону – захтев да се таоци ослободе, противљење примирју

Десетине хиљада демонстраната окупило се у престоници САД, Вашингтону на "Маршу за Израел" како би показали солидарност са Израелом у рату са Хамасом и осудили, како су рекли, растући антисемитизам, преноси Ројтерс.

Улице су биле затворене око већег дела центра Вашингтона због појачаног обезбеђења, док су се људи окупили на јаком сунцу у парку Нешенел мол, од којих су многи били огрнути израелским и америчким заставама.

Протести и јавне демонстрације, пропалестинске и произраелске, недељама се одржавају широм света откако су сукоби изралеске војске и Хамаса почели.

Према проценама организатора, на скуп је дошло 200.000 људи како би показало подршку САД Израелу, захтевајући ослобађање талаца и осуђујући антисемитско насиље.

Администрација Џоа Бајдена одбила је позиве на прекид ватре, али је позвала Израел да дозволи паузе у борбама како би се цивили преселили на безбедније локације и да би хуманитарна помоћ ушла у Газу.

Подршка сенатора и чланова Представничког дома

Истичући подршку Израелу у Конгресу САД, аутобуси пуни сенатора и чланова Представничког дома присуствовали су произраелском скупу.

Сенатор Чарлс Шумер, лидер демократске већине у Сенату и највиши јеврејски изабрани званичник у САД, променио је датум своје редовне конференцију за штампу како би присуствобао скупу.

Власти су наредиле појачано присуство полиције на демонстрацијама из опреза, рекао је званичник за безбедност Представничког дома САД.

На митинг су између осталог дошли и ортодоксни Јевреји који су носили дуге црне капуте и филцане шешире водивши са собом велики број деце.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво