Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Галант: ИДФ у срцу града Газе; Евакуисано 320 странаца; Изасланик САД ненајављено у Либану

Тридесет други дан сукоба Израела и Хамаса. Министар одбране Израела Јоав Галан саопштио је да израелске трупе делују "у срцу" града Газе. Најмање 320 странаца евакуисало се у Египат преко граничног прелаза Рафа, јавља "Ројтерс". Специјални амерички изасланик Амос Хохстин, током ненајављене посете Либану, апеловао је на повратак мира на израелско-либанској граници. Министарство здравља у Гази, које је под контролом Хамаса, тврди да је број страдалих Палестинаца од почетка сукоба премашио 10.300.

Галант: ИДФ у срцу града Газе; Евакуисано 320 странаца; Изасланик САД ненајављено у Либану Галант: ИДФ у срцу града Газе; Евакуисано 320 странаца; Изасланик САД ненајављено у Либану

Израелске снаге саопштиле су да су преузеле контролу над базом Хамаса у самом центру града Газа, као и да су нападнути припадници Хамаса.

Војска је јуче саопштила да су трупе продрле дубоко у град Газу као и да је убијено више команданата Хамаса, што, како оцењује ИДФ, "знатно умањује способност Хамаса да изведе контранападе“.

Од почетка сукоба у Појасу Газе погинуло је више од 4.104 детета, укупно 10.022 особе. У просеку на сваких 10 минута погине једно дете, а двоје буде повређено, саопштава Канцеларија Уједињених нација у Женеви.

Генерални секретар Уједињених нација Антонио Гутерес рекао је да заштита цивила "мора бити изнад сукоба између Израела и Хамаса, упозоривши да Појас Газе постаје "гробље за децу".

Подршка Израелу је од суштинског значаја, као што је и пружање помоћи цивилима у Гази, поручује шефица Европске комисије Урсула фон дер Лајен. Најављује повећање хуманитарне помоћи Гази за 25 милиона евра, чиме би укупна сума достигла 100 милиона евра.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара