Читај ми!

Хасан Насралах: Нисмо знали ништа о нападу Хамаса, то је палестинска операција

Лидер либанске исламистичке групе Хезболах Хасан Насралах рекао је у свом обраћању да Хезболах није знао ништа о нападу 7. октобра. 

"Операција 7. октобра била је планирана у потпуној тајности, чак ни друге палестинске фракције нису биле упознате са њом, а камоли покрети отпора у иностранству", рекао је Хасан  Насралах.

Вођа Хезболаха је рекао и да међународна заједница наставља да спомиње Иран и његове војне планове, али је напад 7. октобра био 100 одсто палестинска операција.

"Операција коју су Палестинци планирали и извели за палестинску ствар, он уопште нема везе ни са каквим међународним или регионалним питањима", рекао је Насралах.

Безбедносни и психолошки земљотрес за Израел

Операција Хамаса "Олуја Ал Акса" изазвала је безбедносни и психолошки земљотрес у Израелу, рекао је вођа Хезболаха, и додао да би он имати стратешки утицај на будућност тог "ентитета".

"Битка ‘Олуја Ал Акса’ изазвала је безбедносни, војни, психолошки и морални земљотрес у израелском ентитету. Остварила је стратешке резултате који ће утицати на садашњост и будућност овог ентитета", поручио је Насралах у свом првом јавном обраћању од избијања сукоба између Израела и палестинске милитантне групе Хамас.

Истакао је да у Гази више од два милиона људи живи под опсадом већ 20 година, "а да нико ништа није урадио".

"Оно што се догодило у Гази било је неопходно да би се палестинско питање поново представило као главно питање у свету", рекао је Насралах.

Истакао је да, истовремено, Западној обали која је под контролом Палестинаца прете многе опасности због нових израелских "пројеката насељавања".

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво