Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Хамас ослободио још два таоца, ИДФ: Спремни смо за копнену инвазију; број погинулих у Гази премашио 5.000

Седамнаести дан сукоба израелске војске и Хамаса. Израелска војска наставила је гранатирање Појаса Газе, а први пут је употребила и навођени минобацач "гвоздена жаока". На мети су и положаји Хезболаха у Либану. Хамас ослободио још два таоца. Трећи конвој хуманитарне помоћи стигао у Газу. Уједињене нације упозоравају да је тој области хитно потребно гориво "као вода и храна". Број погинулих у Гази премашио 5.000.

Хамас ослободио још два таоца, ИДФ: Спремни смо за копнену инвазију; број погинулих у Гази премашио 5.000 Хамас ослободио још два таоца, ИДФ: Спремни смо за копнену инвазију; број погинулих у Гази премашио 5.000

Амерички председник Џозеф Бајден је поновио да Израел има право на одбрану, али и да је израелском премијеру Бенјамину Нетанјахуу у телефонском разговору пренео очекивања да Израел делује по правилима рата, и да током борби заштити цивиле "најбоље што уме". Бајден је разговарао и са о папом Фрањом о сукобу Израела и Хамаса, потврђено је из Ватикана.

Други конвој са хуманитарном помоћи која не укључује гориво, ушао је у Појас Газе.

Израелски министар одбране Јоав Галант каже да би предстојећа израелска копнена офанзива у Појасу Газе могла да траје три месеца, али ће бити последња ако Израел успе да елиминише терористичку групу Хамас.

Си-Ен-Ен је јавио да је дошло до сукоба Хамасове Ел Касам бригаде и израелске војске унутар Појаса Газе, што Тел Авив није потврдио.

Ирански министар спољних послова Хосеин Амир Абдолахијан упозорио је Израел и САД да би ситуација на Блиском истоку могла да измакне контроли, уколико Израел не прекине војна дејства у Појасу Газе.

САД неће оклевати да реагују ако се рат у Гази прелије на регион, поручује министар одбране Лојд Остин.

четвртак, 02. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво