Читај ми!

Међународни форум "Појас и пут"; Си: Кина не прихвата блоковску политику

Трећи међународни стратешки форум "Појас и пут" у Пекингу окупио је преко хиљаду званичника из више од 130 земаља и 30 међународних организација. Учествује и председник Србије Александар Вучић. Кинески председник Си Ђинпинг поручио је на отварању форума да су се у оквиру те сарадње "нацрти претворили у праве пројекте".

Међународни форум "Појас и пут"; Си: Кина не прихвата блоковску политику Међународни форум "Појас и пут"; Си: Кина не прихвата блоковску политику

Обраћајући се кинеским и страним делегатима, Си је поручио да је таква кинеска политика појачала проток робе, капитала, технологије и људских ресурса у земље које учествују у иницијативи, преноси Ројтерс.

"Кина је постала главни трговински партнер за више од 140 земаља и региона, а постаје и главни извор инвестиција за све већи број земаља", нагласио је председник Кине, преноси РИА Новости.

Трећи међународни стратешки форум "Појас и пут" отворен је данас у Пекингу, а окупио је преко хиљаду званичника из више од 130 земаља и 30 међународних организација. Учествује и председник Србије Александар Вучић.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво