Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Сирене у Јерусалиму и Тел Авиву, посланици Кнесета накратко евакуисани; Нетанјаху разговарао са Блинкеном и Путином

Десети дан сукоба израелске војске и Хамаса. Сирене за ваздушну опасност огласиле су се у Јерусалиму и Тел Авиву, а припадници Хамаса из Појаса Газе лансирали су ракете дугог домета. Посланици Кнесета усред заседања морали да оду у склоништа. Амерички државни секретар Ентони Блинкен, после обиласка арапских земаља, поново се састао са израелским званичницима. Руски председник Владимир Путин телефоном разговарао са израелским премијером Бенјамином Нетанјахуом, као и са палестинским председником Махмудом Абасом.

Сирене у Јерусалиму и Тел Авиву, посланици Кнесета накратко евакуисани; Нетанјаху разговарао са Блинкеном и Путином Сирене у Јерусалиму и Тел Авиву, посланици Кнесета накратко евакуисани; Нетанјаху разговарао са Блинкеном и Путином

У недељу је истекао и други рок који је израелска војска дала Палестинцима да напусте северни део Газе и пређу у јужни. Израелска војска се груписала на границама Газе, чека да се цивили евакуишу како би кренула у копнену офанзиву.

Начелник израелског ваздухопловства изјавио је да борбени авиони и беспилотне летелице "агресивно" нападају Појас Газе, како би отклонили што је могуће више претњи пре него што копнене снаге крену у акцију.

На граници са Либаном израелска војска размењује ватру са Хезболахом. У Либану је погођена и база мировних снага УН.

Иран упозорава да израелска опсада Газе може да доведе до ескалације сукоба на цео регион.

Лидери 27 држава чланица Европске уније истичу "право Израела да се брани у складу са хуманитарним и међународним правом пред насилним и неселективним нападима Хамаса".

Катар ради на томе да наговори Хамас да ослободи жене, децу и старије таоце које држи у Гази, након што их је заробио током прошлонедељног напада на јужни Израел, рекао је неименовани дипломатски званичник.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се