Читај ми!

Бомбаш самоубица активирао експлозив у Анкари – повређена два полицајца, објављен снимак напада

Два полицајца су рањена када је бомбаш-самоубица активирао експлозив у турској престоници Анкари, саопштио је турски министар унутрашњих послова Али Јерликаја. На друштвеним мрежама објављен је снимак напада који полиција сматра терористичким. Турски председник Реџеп Тајип Ердоган поручио је да "терористи" нису успели у свом "последњем покушају" да угрозе мир и безбедност грађана.

Турски министар унутрашњих послова Али Јерликаја саопштио је да је јутрос "спречен" терористички напад на Генералну дирекцију безбедности у главном граду Анкаре.

"Око 9.30 сати (по локалном времену) двојица терориста који су са мањим возилом дошли испред улаза Генералне дирекције за сигурност Министарства унутрашњих послова, извршили су бомбашки напад. Један од терориста се разнио, а други терориста је неутралисан. Током отворене ватре лакше су рањена два наша полицајца. Желим брз опоравак нашим херојима", саопштио је Јерликаја на Твитеру.

Претходно су турски медији јавили да се у граду чула јака експлозија у близини зграда парламента и Министарства унутрашњих послова, као и да се у тој области чула и пуцњава.

Главно јавно тужилаштво Анкаре покренуло је истрагу о нападу како би се утврдиле информације о нападачима и њиховим мотивима.

"Још једном истичемо да увек стојимо уз наше херојске снаге безбедности и институције које се одлучно боре да елиминишу терористе и снаге иза њих. Наш народ и држава неће дати никакву прилику издајничким силама и наставиће своју борбу у јединству и солидарности", поручио је председник парламента Нуман Куртулмушна на Твитеру.

Турски парламент је данас почео да заседа после летње паузе.

Ердоган: Терористи нису успели да угрозе мир и безбедност грађана

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган изјавио је у парламенту да терористи, који су извели бомбашки напад испред Министарства унутрашњих послова у Анкари, нису успели у свом "последњем покушају" да угрозе мир и безбедност грађана.

"Они нису остварили своје циљеве и никад их неће остварити", рекао је Ердоган обраћајући се посланицима у турском парламенту.  Он је додао да ће Турска наставити да осигурава јужне границе од милитаната који долазе споља, преноси Ројтерс.

понедељак, 29. април 2024.
27° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво