Читај ми!

Мајице са ликом Рона Десантиса на првом предизборном митингу Доналда Трампа

Први предизборни скуп бившег председника САД Доналда Трампа за 2024. изазвао је мало узбуђења које је дуго красило његове политичке митинге. Ни присутни партијски званичници, ни законодаваци из редова републиканаца, нису давали видљиву подршку Трамповој кандидатури за 2024. годину. На једном од штандова мајице са ликом Рона Десантиса.

За разлику од великих митинга 2016. и 2020. године, догађај у Њу Хемпширу, темпиран за годишњи састанак партије, одржан је у средњошколској сали, са око 400 присутних, преноси Аксиос.

Према наводима тог медија, најорганизованију подршку Трампу давало је десетак људи који су стајали испред паркинга, а који нису били акредитовани за догађај.

У обраћању које је трајало сат времена, Трамп је подсетио на оно што су, како каже, његови највећи успеси за време мандата као председника - од сузбијања илегалне имиграције до успоравања ширења ИСИС-а и покретања свемирских снага.

Највећи аплауз стигао је 45 минута након почетка говора, када је изнео нови предлог за сузбијање критичке теорије расе у учионицама јавних школа.

Ентузијастичан одговор стигао је и када је Трамп предложио уставни амандман за ограничења мандата у Конгресу. 

Коментаришући критике његовог скромног распореда откако је најавио председничку кандидатуру за 2024., Трамп је рекао: "Имам две године. Сада сам беснији и посвећенији сам икада".

Како преноси Аксиос, знаци подршке гувернеру Флориде Рону Десантису били су приметни током целог догађаја.

Један од Десантисових присталица продавао је мајице на штанду.

Фигура Десантиса у природној величини стајала је одмах испред гледалишта. Само мали део видљивих знакова Трампових присталица - црвени МАГА шешири били су присутни у ходницима средње школе, преноси Аксиос.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се