Читај ми!

Половина младих Британаца страхује да неће моћи да “приушти“ децу

Британци су прошле године отказали два милиона сервиса за стриминг, јер су се породице бориле са растућим трошковима живота. Криза потреса и млађе слојеве друштва, па половина младих Британаца страхује да неће моћи да "приушти" децу. Очекује се да ће Банка Енглеске поново подићи каматне стопе у четвртак.

Млади у Британији се више боре са кризом трошкова живота него са пандемијом ковида-19, открива се у новом извештају под називом Prince's Trust NatWest Youth Index 2023, заснованом на истраживању ЈуГов-а.

Скоро половина Британаца старих између 16 и 25 година страхује да никада неће зарадити довољно да издржава породицу усред кризе трошкова живота и рецесије која прети.

Студија je показала је да је опште благостање младих тог узраста у Великој Британији равномерно и на најнижој тачки у 14 година, колико се дуго студија објављује.

Извештај открива да је 57 одсто младих рекло да им је криза трошкова живота највећа брига за будућност, док је 34 одсто навело да највише брине због предстојеће рецесије.

Око 46 одсто је изјавило да се због економске несигурности осећа безнадежно у погледу будућности. Тај став има и 55 младих сиромашнијег порекла.

Скоро половина, 45 одсто, забринута је да никада неће зарадити довољно да издржава породицу, док тај проценат код оних мање имућних износи 53 одсто.

Срећа и поверење младих у новац су нижи него када су анкете започеле 2008. током глобалне финансијске кризе, саопштила је добротворна организација.

Подаци су добијени онлајн анкетирањем, а учествовало је 2.025 младих узраста од 16 до 25 година.

Петина старијих једе мање порције или храну којој је истекао рок трајања

Сваки пети одрасли у Великој Британији је јео храну након истека рока употребе, или мање порције, јер инфлација одржава високу цену намирница.

Подаци Завода за националну статистику показују како су повећање трошкова живота и тешкоће у приступу медицинским услугама утицали на животе људи током јесењих и зимских месеци.

Утврђено је да одрасли пријављују умерене до тешке симптоме депресије. Како се наводи, код оних са дијабетесом и они који имају децу већа је вероватноћа да једу мање порције или храну након истека рока употребе.

Европски савет за информације о храни саветује да намирнице не треба јести након истека рока употребе, али "можете да једете храну након датума најбоље пре ако изгледа, мирише и има добар укус", преноси Скај њуз.

У извештају се разматра и време чекања на лечење. Отприлике једна петина (21 одсто) одраслих особа изјавила је да чека болнички преглед, тестирање или да почне да се лечи преко здравствене службе, док је око 48 одсто особа са симптомима депресије и 37 одсто особа са инвалидитетом рекло да је то имало снажан негативан утицај на њихове животе.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара