Читај ми!

Ројтерс и Ипсос: Суноврат Бајденовог рејтинга због гаража-гејта

Према последњем истраживању, популарност председника САД Џозефа Бајдена је близу најнижег нивоа. Процене су да је тако низак рејтинг последица критика републиканаца откако су у његовој кући пронађени поверљиви документи.

Према резултатима тродневне анкете, коју су заједнички спровели Ројтерс и Ипсос, 40 одсто испитаних Американаца одобрило је Бајденов учинак као председника.

Републиканци у Конгресу су последњих дана критиковали Бајдена пошто је Бела кућа овог месеца саопштила да су Бајденови адвокати пронашли поверљива документа у његовој канцеларији у дипломатском институту у Вашингтону почетком новембра. Поверљиви списи су, притом пронађени уочи одржавања међуизбора за Конгрес.

Републиканци су критиковали Бајденов тим јер је о открићима обавестио јавност са закашњењем од два месеца.

Потом су тајна документа пронађена и у Бајденовој кући у Делаверу, Вилмингтон, уз образложење да је реч о поверљивим списима којима је Бајден руковао још у Обаминој администрацији док је био потпредседник. У складу са америчким законима, та документа је требало да преда Националном архиву кад је завршио своју тадашњу функцију.

Истовремено, администрација увелико испитује бившег републиканског председника Доналда Трампа о поступању са веома осетљивим поверљивим документима које је задржао у свом одмаралишту на Флориди, и по одласку из Беле куће у јануару 2021. године.
Министарство правде је именовало специјалне саветнике, независне од политичког утицаја, да испитају и Трампово и Бајденово руковање поверљивим документима.
Анкета Ројтерса и Ипсоса, спроведена је широм САД а испитано је 1.035 одраслих Американаца.

четвртак, 02. мај 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво