Читај ми!

Брајан Волш оптужен за убиство нестале Београђанке Ане Волш

Брајан Волш оптужен је за убиство своје супруге Ане Волш која је нестала 1. јануара.

Брајан Волш би у среду требало да се нађе пред судом у Квинсу због оптужби за убиство супруге Ане.

"Наставак истраге је сада омогућио полицији да прибави налог који терети Брајана Волша за убиство његове жене", рекао је окружни тужилац Мајкл Мориси у видео-изјави.

Он у изјави није навео да ли је тело Ане Волш пронађено, нити који су докази навели тужиоце да верују да је мртва. 

Она је нестала 1. јануара рано ујутру када је требало да оде на бостонски аеродром "Логан" и одатле отпутује у Вашингтон због посла. 

Полиција је трагала за њом више од недељу дана, иако је њен муж у почетку рекао да није виђена од Нове године. 

Да подсетимо, супруг нестале Београђанке је од раније у притвору због наводног обмањивања полиције која за Аном трага од 4. јануара, када су њен нестанак пријавиле колеге из Вашингтона. Он се изјаснио да није крив.

Истражитељи су пронашли крв и крвави нож у подруму куће породице Волш, а, према изворима Си-Ен-Ена, у историји интернет претраге на уређајима Брајана Волша пронађени су упити "како се решити тела жене од 52 килограма" и "како раскомадати тело". Он је потрошио и стотине долара на куповину средстава за чишћење.

На депонији и у контејнерима који се налазе у близини зграде у којој живи Брајанова мајка Дајана, пронађени су предмети који су такође предмет истраге.

Брајан Волш је, иначе, на условној казни и носи наруквицу за праћење због продаје лажних слика Ендија Ворхола 2016. године. Истрага је утврдила и да је прекршио ту условну казну, због које није могао да оде и са супругом живи у Вашингтону.

У ноћи у којој је нестала, Ана је требало да отпутује у Вашингтон где је радила у агенцији за некретнине, а где Волшови имају и кућу.

Ана Волш, девојачко презиме Љубичић, рођена је и одрасла у Београду, а 2005. је отишла у Сједињене Америчке Државе.

Са Брајаном Волшом има троје деце, старости од две до шест година. Бригу о њима тренутно воде социјалне службе, а Анини пријатељи покушавају да добију дозволу да се деца пребаце у кућу једног од пријатеља.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво