Читај ми!

Британски полицајац доказани серијски силоватељ, полиција годинама игнорисала доказе

Припадник лондонске Метрополитен полиције откривен је као серијски силоватељ после 17 година. Претходно је починио више од 71 сексуалног преступа, а полиција је у више наврата упозоравана да представља опасност за жене.

Дејвид Керик, наоружани официр британске полиције у команди за парламентарну и дипломатску заштиту, признао је 49 тачака оптужнице од којих неке детаљно описују више кривичних дела против 12 жена.

Полиција и тужиоци кажу да је он искористио свој положај службеника Метрополитен полиције како би намамио жене, а затим их присиљавао да ћуте о сексуалним нападима и понижавању.

Размере злочина које је починио Керик током 17 година сврставају га међу најгоре сексуалне преступнике у модерној историји криминала.

Полиција признаје грешке јер није уочила Керикову ескалирајућу опасност током његове 20-годишње службе.

Полицији је пријављено девет инцидената од 2000. до 2021. године. Ништа није предузето, након чега су жене или одбиле да се званично жале или су се повукле.

У међувремену, Керик је унапређен и од уличног позорника је постао члан елитне оружане јединице у Команди парламентарне и дипломатске заштите, која је задужена за безбедност амбасада, Даунинг стрита и зграде Парламента.

Физичко и вербално злостављање 

И пре него то је примљен у елитну полицијску јединицу, Керик је угризао жену због раскида, али чак ни то није био аларм за полицију.

Остале жртве за које признаје да их је напао биле су упозорене да им неће поверовати ако проговоре о томе да их је силовао и сексуално злостављао, јер је он полицајац.

Полиција и тужиоци кажу да је Керик настојао да доминира и понизи своје жртве, затварајући их у мрачни простор испод зграде у коме су неке жене биле приморане да сатима голе остају у скученом простору.

Керик је уз то и вербално злостављао жене, називајући их "робињама", користећи сексуално насиље да их деградира, укључујући и уринирање по њима.

Да је поштована процедура, Керик никада не би био примљен у елитну јединицу нити би два пута прошао провере.

"Уложио је време у развијање односа са женама како би одржао свој апетит за деградацијом и контролом. Природа његових увреда поткопала је самопоуздање жртава на најразорнији начин" рекао је истражитељ у овом случају.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара