Читај ми!

Адидас против Томa Брауна, битка за три линије

Суд на Менхетну саопштио је да Адидас није успео да докаже да коришћење пруга на одећи луксузног бренда Том Браун крши заштитни знак гиганта спортске одеће са три линије, преноси Ројтерс.

Суд у Њујорку је закључио да дизајн са паралелним пругама модне куће Том Браун вероватно неће изазвати конфузију код потрошача са Адидасовим производима. Тиме је окончано суђење које је почело 3. јануара.

Компанија Том Браун је тврдила да, између осталог, на одећи њеног дизајна је и различит број пруга.

Портпарол Адидаса је рекао да је компанија разочарана пресудом, али да ће "наставити да будно прати интелектуалну својину, укључујући подношење одговарајућих жалби".

Портпарол Том Брауна рекао је да је компанија задовољна пресудом.

Адидас је 2021. године тужио бренд њујоршког дизајнера Тома Брауна, тврдећи да су узорци са четири траке и пруга на ципелама и висококвалитетној одећи прекршили права на заштитни знак са три траке.

Адидас је поднео преко 90 тужби и потписао више од 200 споразума о поравнању од 2008. у вези са жигом, наводи се у судским документима у том предмету.

Том Браун је раније користио дизајн са три траке на одећи, али га је променио га у дизајн са четири траке након што се Адидас успротивио 2007.

Том Браун је саопштио да је конфузија између дизајна компанија мало вероватна јер оне "послују на различитим тржиштима, служе различитим купцима и нуде своје производе по упадљиво различитим ценама".

Саопштено је, такође, да су пруге уобичајени елемент дизајна одеће.

Адидас је планирао да тражи од пороте преко 7,8 милиона долара одштете, плус додатну казнену одштету и смањење продаје Тома Брауна који крши ауторска права, наводи се у судском поднеску. Затражено је и да се Том Браун спречи да користи тај дизајн.

уторак, 30. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво