Читај ми!

Бела кућа: Бајден није знао да се поверљиви документи налазе у његовој кући

Након што је Мерик Гарланд, амерички секретар за правосуђе, најавио именовање специјалног тужиоца за истрагу поступања Џозефа Бајдена у вези са поверљивим државним документима, Бела кућа је саопштила да председник није знао шта се налази у тим поверљивим документима.

Председник САД Џозеф Бајден није знао да се поверљиви документи из његових потпредседничких дана налазе у канцеларији његовог бившег института у Вашингтону или у кући у Вилмингтону, изјавила је данас портпаролка Беле куће Карин Жан-Пјер.

Бајден није знао шта се налази у тим поверљивим документима, саопштила је Бела кућа, након што је Мерик Гарланд, амерички секретар за правосуђе, најавио именовање специјалног тужиоца за истрагу поступања Бајдена у вези са поверљивим државним документима, пренео је Ројтерс.

Гарланд је објавио да ће се истрагом бавити Роберт Хур некадашњи тужилац у америчкој држави Мериленд, пренео је Глас Америке.

Претходно је председник Бајден потврдио да је у његовом дому, у држави Делавер, пронађено још поверљивих докумената.

"Синоћ је завршена претрага. Откривен је мали број поверљивих докумената у складишним просторима и ормарићима у мојој кући - у библиотеци", рекао је Бајден.

Саопштено је да су документа пронађена у закључаној гаражи у граду Вилмингтону, као и у суседној просторији. Амерички председник је указао да су његови правни заступници о томе одмах обавестили Секретаријат за правосуђе и да у потпуности сарађују у вези са тим случајем.

Секретар за правосуђе огласио се неколико сати пошто је правни заступник Беле куће објавио да је Бајденов правни тим пронашао додатна поверљива документа, из времена док је обављао актуелни председник обављао функцију америчког потпредседника.

Претходно је Бела кућа у понедељак потврдила да је први сет докумената пронађен у новембру 2022. у канцеларији Пен Бајден центра у престоници Вашингтону.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво