Читај ми!

Твитер, тужба за неплаћену кирију и распродаја канцеларијских "реликвија"

Компанија Колумбија, комерцијални станодавац у Сан Франциску, тужила је Твитер због кршења уговора о издавању, након што компанија у власништву Илона Маска наводно није платила кирију за једну од канцеларија у Калифорнији.

Тужба се односи на канцеларијски простор Твитера у улици Калифорнија, а не на његово главно седиште у улици Маркет. Али тужба долази након што су медији прошлог месеца објавили да је нови власник Твитера Илон Маск престао да плаћа закуп канцеларијског простора интернет гиганта широм света.

Према копији тужбе поднете прошле недеље суду у Сан Франциску, Твитер није платио кирију од 136.260 долара за канцеларију у улици Калифорнија. Станодавац је, међутим, упозорио Твитер и дао му још пет радних дана да измири дуговање. Тај рок је истекао.

Твитер није одговорио на захтев за коментар, а сама компанија више нема одељење за односе са медијима, преноси Гардијан.

Данијел Борнстајн, адвокатица за некретнине у Сан Франциску који заступа власнике у споровима између закупаца и станодаваца, рекао је да би тужба могла бити међу првима од многих од које ће се одустати ако се Маск уздржи од плаћања неких финансијских обавеза Твитера.

Због Масковог статуса једног од најбогатијих људи на свету, рекао је Борнстајн, власници канцеларијског простора, међутим, неће га превише притискати. Маскови "дубоки џепови" чине Твитер уносним изнајмљивачем, барем када плаћа, или када је приморан да плати.

Али станодавци који претерују са притиском ризикују да натерају Маска да у потпуности напусти изнајмљене просторе, што би могло да доведе до празних и неизнајмљених некретнина, што је још гори исход за њих него што ће морати да јуре плаћања на суду.

У жалби, компанија Колумбија је могла да затражи од суда да избаци Твитер, додао је Борнстајн, али је одлучила да то не учини, сугеришући да и даље цени Твитер као закупца.

Осим што не плаћа станарину, Твитер продаје на аукцији скупи канцеларијски намештај, кухињску опрему и друге "реликвије из прошлости", када је компанија имала више од 7.500 стално запослених радника широм света, бесплатан ручак и друге повластице које су биле уобичајене.

Процењује се да је око три четвртине Твитерове базе запослених напустило компанију, било зато што су отпуштени или су дали отказ.

Међу предметима које Твитер продаје на аукцији су пећница за пицу, кухињски подни миксер од 40 литара и врхунски дизајнерски намештај као што су Емес и Кнол Дајмонд столице.

Чак и статуа птице и неонски светлосни дисплеј Твитера су на распродаји која подсећа на пропаст доткома раних 2000-их, када су пропали технолошки стартапови продавали сопствени канцеларијски материјал, подсећа Гардијан.

понедељак, 29. април 2024.
27° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво