Читај ми!

Чарлс Собрај, серијски убица по коме је снимљена серија "Змија", пуштен са доживотне робије

Суд у Непалу наредио је пуштање из затвора Чарлса Собраја, злогласног француског серијског убицу који је послужио као инспирација за снимање серије "Змија". Одлука је донета на основу његових година и здравственог стања, рекао је портпарол суда Бимал Паудел.

Чарлс Собрај (78) служио је доживотну казну затвора у предграђу Катмандуа због убиства двоје туриста 1975. године, али многа од његових наводних убистава остају нерешена.

Судско веће Врховног суда Непала наложило је влади да га одмах пусти на слободу и депортује у "његову земљу" у року од 15 дана, додао је портпарол.

Собрају је потребна операција на отвореном срцу, саопштио је суд.

Рођен у Сајгону, Собрај је први пут затворен у Паризу 1963. године због провале, али је потом оптужен да је починио злочине у низу земаља: Француској, Грчкој, Турској, Ирану, Авганистану, Пакистану, Непалу, Индији, Тајланду и Малезији.

Успевао је да побегне из затвора у неколико земаља, а због способности избегавања власти добио је надимак "Змија".

Признао је најмање 12 убистава које је починио између 1972. и 1976. године, и наговестио је и да је починио и друга убиства, али је потом повукао признања уочи судских поступака, наводе његови биографи.

Не зна се колико је тачно људи убио.

Непалски суд је 2014. године осудио Собраја за убиство канадског туристе Лорана Каријера 1975. године и изрекао му казну од 20 година затвора. 

понедељак, 29. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво