Читај ми!

Италија, приведен мушкарац због сумње да је упутио претње смрћу премијерки Мелони

Кабинет италијанске премијерке Ђорђе Мелони објавио је да су шефици италијанске владе упућене претње смрћу путем друштвених мрежа. Полиција је због сумње да је упутио претње Мелонијевој привела 27-годишњег мушкарца са Сицилије.

Италијанска јавност је синоћ сазнала да је премијерки Ђорђи Мелони и њеној ћерки прећено смрћу, након што је подсекретар Палатe Чиги (седиште италијанске владе) Ђанбатиста Фацолари изразио солидарност са премијерком речима: "Изјављујем да сам солидаран са премијерком Ђорђом Мелони и њеном породицом због претњи смрћу упућених на друштвеним мрежама."

"Ово је резултат потпуно неосноване кампање мржње која је подупрта жељом оних који желе да, путем друштвеног незадовољства, добију гласове. Напади и претње неће зауставити једну храбру жену која је потпуно предана свом задатку подизања Италије након година и година ужасних влада", навео је Фацолари.

Након њега је и остатак политичких лидера стао уз премијерку.

Данас је полиција идентификовала особу која је претила италијанској премијерки и њеној породици смрћу. Ради се о 27-годишњем незапосленом мушкарцу који живи на Сицилији и који је под истрагом због претњи премијерки.

Kако се сазнаје, полиција је конфисковала све електронске уређаје осумњиченог, а одузет му је и компјутер на основу кога је утврђено да њему припада профил са кога је прећено смрћу премијерки. Профил је затворен.

Претрес у стану осумњиченог је извршила поштанска полиција источне Сицилије као и Дигос (специјално одељење италијанске полиције) из Сиракузе.

Наиме, био је бесан због чињенице да би могао да остане без "основног прихода", помоћи државе незапосленима, коју је добијао више од годину и по дана.

Није имао уговор о раду, али јесте пријаве за поседовање дроге, а када је полиција ушла у његов стан, био је изненађен, као да није схватио да је починио кривично дело већ је, према његовим речима, "само испољио бес".

Његове поруке упућене премијерки гласиле су: "Ако ми укинеш oсновни приход, убићу и тебе и твоју ћерку", "Потребно је убити и њу и њену ћерку", "Понављам, води рачума шта радиш јер аки ми одузмеш накнаду за незапослене, убићу те, разумеш?", "Kада будеш видела ћерку у локви крви, можеш плакати колико хоћеш" као и "Пробуразићу те, не бојим се да проведем 40 година у затвору, бар ћу јести сваки дан", уз истицање да је премијерка фашиста.

То су само неке од претњи које су могле да се прочитају на профилу двадесетседмогодишњака, а које је партија премијерке Ђорђе Мелони, Италијанска браћа, пренела на свом Твитер профилу.

Они се обраћају бившем премијеру Италије, Ђузепу Kонтеу, који је са својом партијом Пет звездица увео тзв. "основну помоћ" коју је затражило више од три милиона Италијана. И мада је идеја "основне помоћи" та да помогне Италијанима у моменту транзиције у периоду тражења посла, многи, нарочито на југу земље, нису никада ни тражили посао живећи једноставно од државне помоћи, што премијерка Мелони жели да промени.

Од Kонтеа се тражи да јасно осуди све у вези са "основним приходом", а што је његов кец из рукава који је и партији Пет звездица на последњим изборима помогао да освоји велики број гласова нарочито на југу Италије.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво