Читај ми!

Прво јавно погубљење у Авганистану откако су талибани преузели власт

Погубљење је обављено у западној покрајини Фарах пред неколико стотина људи и бројних талибанских званичника, рекао је портпарол побуњеничке талибанске владе Забинула Муџахид, пренео је АП.

Талибанске власти су данас погубиле Авганистанца осуђеног за убиство, што је прво јавно погубљење откако су талибани преузели власт прошле године, саопштио је њихов портпарол.

Егзекуција је обављена у западној покрајини Фарах пред неколико стотина људи и бројних талибанских званичника, рекао је портпарол побуњеничке талибанске владе Забинула Муџахид, пренео је АП.

Портпарол Муџахид је рекао да је одлука да се изврши смртна казна донета "врло пажљиво", након што су је одобрила три главна суда у Авганистану и талибански врховни вођа мула Хајбатула Акхунџада.

Погубљени Авганистанац, за кога се зна да се звао Таџмир и живео у покрајини Херат, а осуђен је за убиство човека пре пет година. Убијени се звао Мустафа и био је из суседне покрајине Фарах. Талибани, иначе, не наводе кад су ухапсили Таџмира, али тврде да је он признао убиство.

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво