Читај ми!

Немачка, искључила с кисеоника другу пацијенткињу јер је апарат био превише бучан

Пацијенткиња у болници у немачком граду Манхајму ухапшена је након што је наводно два пута искључила апарат за кисеоник од које је зависила друга пацијенткиња јер је био превише бучан, саопштиле су немачке власти.

Канцеларија јавног тужиоца у југозападном немачком граду Манхајму добила је налог за хапшење 72-годишње жене и она је приведена главном и истражном судији локалног суда.

Касније је примљена у "поправну установу", наводи се у саопштењу полицијског штаба и канцеларије јавног тужилаштва у том граду, преноси Си-Ен-Ен.

Жена је наводно искључила главни прекидач опреме за кисеоник у уторак пре 20 часова, "након што се осећала узнемирено буком која је долазила из (њега)", наводи се у саопштењу.

"Иако је осумњичена од стране болничког особља обавештена да је снабдевање кисеоником витална мера, она је наводно поново искључила уређај око 21.00", наводи се у саопштењу.

Жена стара 79 година је морала да буде реанимирана и још се налази на интензивној нези.

Опрема за кисеоник се користи како би се осигурало да он у довољној мери стигне до ћелија пацијента и може имати различите облике, укључујући назалну канилу, маску за лице или трахеотомијску цев, наводи се на сајту клинике у Кливленду.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се