Читај ми!

И Санчез добио коверту са експлозивом, Шпанија предузима безбедносне мере

Шпанија је појачала безбедност у јавним и дипломатским зградама након што су писма-бомбе послата шпанском премијеру Педру Санчезу и украјинској амбасади, саопштило је Министарство унутрашњих послова. Руска амбасада је осудила слање писма-бомби.

Министарство унутрашњих послова Шпаније саопштило је да је "коверта са пиротехничким материјалом", насловљена на премијера Санчеза стигла 24. новембра и да је обезбеђење тада регулисало то питање.

Уређај је био сличан наредним "пакетима" које су примили украјинска амбасада и фирма која се бави наоружањем. Један уређај је јутрос пронађен и у ваздушној бази.

Писмо-бомбу у украјинској амбасади примио је у време ручка и отворио официр задужен за безбедност.

"Пакет је садржао кутију, која је команданту била сумњива и он је решио да је изнесе напоље где нема никога и отворио ју је. Након тога се чуло 'клик', он је кутију бацио и тада се чула експлозија. Иако није држао кутију у тренутку експлозије, командант је повредио шаке и доживео потрес мозга", рекао је амбасадор Сергеј Похорелцев за украјински сајт Европска правда

Наредни пакет је јуче увече стигао у седиште шпанског произвођача оружја у Сарагоси. Ту се, наиме, производи лансер ракета Ц-90, који је Шпанија слала у Украјину.

Трећи уређај био је скривен у коверти која је послата у сателитски центар ЕУ који се налази у ваздушној бази надомак Мадрида. Након што је скениран пакет, утврђено је да се у њему налази "механизам". Европски шеф дипломатије Жозеп Борељ је у септембру тај центар назвао "очима Европе", будући да он сакупља обавештајне податке сакупљене у свемиру.

Ел Мундо је известио да је један уређај послат и на адресу шпанског Министарства одбране, али власти још нису потврдиле ту информацију.

среда, 01. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво