Читај ми!

Ненси Пелоси се повлачи са кључног места у Конгресу САД

Ненси Пелоси се повлачи после две деценије са позиције председавајућег Представничког дома Конгреса САД, као прва жена изабрана на ту позицију.

Пелоси је најавила да неће тражити реизбор за највишу позицију у посланичком клубу демократа. Међутим, Пелосијева ће остати члан Представничког дома.

Њена одлука да не тражи поновни избор за највишу функцију у доњем дому Конгреса означава кулминацију њене политичке каријере током које је у великој мери постављала стандарде у политици САД-а.

Политички аналитичари се у великој мери слажу да је Пелосијева редефинисала место председавајућег Представничког дома и да је у историју ушла као прва жена на тој позицији.

Током више од три деценије службе у Представничком дому, Ненси Пелоси је стекла репутацију излазаћи често као победник у дебатама са мушким колегама који су покушавали да поткопају њено мишљење.

Пелосијева способност да одржи посланички клуб демократа на окупу донела јој је и признање да је она једина способна да изађе на крај са различитим унутарстраначким фракцијама.

Она је водила посланички клуб демократа у Представничком дому кроз кључне моменте, а недавно је успела да постигне врло танку већину да се усвоји неколико кључних делова законодавног програма председника Бајдена.

Одлука да се повуче са позиције председавајуће Представничког дома уследила је неколико недеља  након што је њен муж, Пол Пелоси, нападнут у кући у Сан Франциску.

Напад на њеног мужа одиграо је велику улогу да донесе такву одлуку, рекла је Пелоси.

Она је у недавном интервјуу напоменула да је осећала кривицу због насилног напада јер је нападач тражио њу.

недеља, 28. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво