Ненси Пелоси одржала најдужи говор у историји Конгреса

Лидерка демократске мањине у Представничком дому САД Ненси Пелоси одржала је осмочасовни, уједно и најдужи говор у историји Конгреса, о недокументованим мигрантима који су доведени у САД као деца, познати и као „сањари“.

Са циљем да убеди конгресмене да гласају за заштиту „сањара“, Ненси Пелоси је говорила, али и читала, како наводи АП, дирљива писма миграната.

Тренутно се води спор око Закона о недокументованим мигрантима који су доведени у САД као деца, познат као ДАЦА, који би требало да почне да се примењује следећег месеца.

Пелосијева је стајала у ципелама са штиклама свих осам сати и није направила паузу ниједног момента, преноси агенција.

„Као чланови Конгреса, имамо моралну одговорност да делујемо одмах и заштитимо 'сањаре' који су понос наше нације и Американци су у сваком погледу, сем на папиру“, рекла је Пелосијева, преноси Би-Би-Си.

Демократе су подржале Пелосијеву на Твитеру хештегом #идемоНенсиидемо, док су републиканци исти тај хештег искористили да критикују њен говор као губљење времена.

број коментара 3 пошаљи коментар
(петак, 09. феб 2018, 13:33)
anonymous [нерегистровани]

Naravno

da tzv. Demokrate žele DACA program, kako bi obezbedili sebi glasove. Taj program je pokrenuo Obama, potpuno neustavno. Njih ne interesuju ljudi već brojke na izbornim mestima. Dijagnoza Demokrata u SAD je čista šizofrenija. Tramp se pojavio u pravi čas, Demokrate su toliko očajne da raspiruju preko New York Times-a, CNN-a, NBC-A i ostalih mejnstrim medija lažne vesti i polarizuju javnost, međutim srećna okolnost su alternativni mediji i internet. Gledanost i slušanost mejnstrim medija je rekordno niska i sa razlogom, ovo je početak njihovog kraja.

(петак, 09. феб 2018, 11:37)
Nesedeći! [нерегистровани]

Za to vreme,ja bih...

bar 6 puta "gađao mušice"!

(четвртак, 08. феб 2018, 20:13)
Aotearoa [нерегистровани]

Pored humanog znacaja, ovaj maratonski govor

predstavlja i dokaz odlicnog psiho-fizickog stanja 77 godisnje Nensi Pelosi !