Читај ми!

Разговарали Џонсон и Сунак, нико не открива о чему

Борис Џонсон и Риши Сунак одржали су разговоре док се приближава крајњи року за номинације у трци за новог британског премијера. Два одвојена извора рекла су Би-Би-Сију да је састанак одржан, али нико није открио о чему су разговарали.

Риши Сунак наставља да напредује у трци за лидера странке, с обзиром на то да сада има подршку 128 конзервативних посланика.

Џонсон је тренутно на другом месту, а из његовог штаба тврдили су да има подршку 100 посланика.

Међутим, Сунакове присталице изазвале су сумњу у број Џонсонових присталица и позвали бившег премијера да покаже доказ.

Пени Мордонт је једина кандидаткиња који је званично саопштила да је у трци за заменицу Лиз Трас, али заостаје у подршци за Џонсоном и Сунаком.

Лаура Куенсберг из Би-Би-Сија изјавила је да су се Сунак и Џонсон састали, али није сигурна "да ли ће из тога произаћи неки закључци или вести".

Би-Би-Си наводи да према укупном броју посланика који су ушли у записник о подршци, Сунак има 128 присталица, док Џонсон има 53 и госпођа Мордонтова 23.

Познато је како ће гласати 203 од 357 конзервативних посланика и верификовао их је Би-Би-Си, док би остали требало да се изјасне о избору.

Кандидати имају рок до понедељка до у 14 сати по локалном времену да објаве да ли су добили неопходну подршку од 100 посланика, чиме се квалификују за следећу фазу трке.

Затим се иде на онлајн гласање чланова Конзервативне странке, а резултат ће бити објављен у петак.

Ако посланици странке, међутим, стану иза само једног кандидата, Велика Британија би могла да има новог премијера до понедељка поподне.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се