Читај ми!

ФБИ: У Трамповој кући нађени осетљиви подаци о Кини и Ирану

Веома осетљиви обавештајни подаци о Ирану и Кини налазе се у документима које је ФБИ пронашао током претреса куће бившег америчког председника Доналда Трампа, открива "Вашингтон Пост", позивајући се на изворе који су упознати са тим.

Реч је о тајним документима, које је ФБИ пронашао током августовског претреса чувене Трампове резиденције на Флориди, у којима је описан обавештајни рад у вези с Кином, а најмање један од њих односи се на ирански ракетни програм, преноси Ројтерс.

Објављивање информација из докумената донело би "вишеструке ризике", укључујући угрожавање људи који помажу у раду америчких обавештајних служби, цитирао је експерте амерички лист.

Министарство правде истражује да ли је Трамп прекршио закон тиме што је однео владине документе, после напуштања функцију 2021. године, што укључује и око 100 поверљивих докумената које је пренео на своје имање на Флориди.

Истражује се и да ли су Трамп или његов тим ометали агенте које је ФБИ послао у његову кућу.

Трамп је, с друге стране, убеђен да претрес има везе са његовом намером да се кандидује по трећи пут за председника САД на изборима у новембру 2024. године. 

понедељак, 29. април 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво