Читај ми!

Пуцњава у Калифорнији - троје убијених, међу њима два полицајца

Три особе - два полицајца и један осумњичени, погинуле су у пуцњави у граду Ел Монтиу у јужној Калифорнији, саопштиле су власти, додајући да су полицајци упуцани на дужности док су одговарали на извештај о могућем убоду ножем.

До пуцњавње  је дошло када је полицијска управа Ел Монтиу реаговала на могуће убадање ножем, наводи се у саопштењу полиције.

Двојица полицајаца који су упуцани пребачени су у Медицински центар где су преминули од задобијених повреда, саопштиле су власти.

Осумњичени за пуцњаву, неидентификовани мушкарац, такође је убијен током размене ватре, саопштило је одељење шерифа округа Лос Анђелес.

Имена убијених нису саопштена. Локални медиј КТЛА јавио је да је један од полицајаца 22-годишњи ветеран полицијске управе Ел Монте, док је други био припадник полицијских снага мање од годину дана.

"Град Ел Монти је тужан и шокиран због вечерашње трагичне пуцњаве у којој су погинула два наша полицајца", додаје се у саопштењу полиције.

Одељење шерифа округа Лос Анђелес истражује инцидент. 

Насиље оружјем у Сједињеним Америчким Државама је под лупом након прошломесечне пуцњаве у основној школи у Јувалдеу у Тексасу,  у којој је погинуло 19 деце и двоје наставника, и пуцњаве у супермаркету у Бафалу у Њујорку, у којој је убијено 10 људи.

Масовна пуцњава у Јувалдеу и Бафалу подстакла је нове напоре у америчком Конгресу да донесе строжије савезне законе о контроли оружја.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се