Камерон предложио Џулијана Кинга за новог представника у ЕК

Британски премијер Дејвид Камерон предложио је да се амбасадор те земље у Француској, Џулијан Кинг, именује за новог британског представника у Европској комисији. Тај предлог наишао је на отпор међу европским посланицима, јавља "Ројтерс".

Садашњи представник Британије у ЕК Џонатан Хил поднеће оставку 15. јула након што су Британци на референдуму 23. јуна одлучили да напусте ЕУ.

Камерон, који ће, такође, напустити премијерско место чим Конзервативна странка изабере новог лидера у септембру, рекао је прошле недеље да има намеру да попуни упражњено Хилово место што је пре могуће.

Агенција, међутим, додаје да Кинг, који је у периоду 2008-2009. био шеф кабинета некадашње британске представнице у ЕК Кетрин Ештон, можда није једини Камеронов избор.

Извори у ЕУ су рекли Ројтерсу и да би Унија могла да блокира свако ново постављење на функцију представника Британије у ЕК све док се Лондон званично не обавеже да ће следити предвиђени двогодишњи процес изласка из ЕУ.

"Можемо да играмо исту превртљиву игру какву игра Камерон", рекао је извор Ројтерса у Европском парламенту.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара