Обама спреман да "преда палицу" Клинтоновој

Амерички председник Барак Обама енергично се заложио на скупу у Северној Каролини за поузданост и посвећеност најизгледније кандидаткиње Демократске странке за председника САД Хилари Клинтон, што је први пут да се актуелни председник прикључио предизборној кампањи своје бивше државне секретарке.

На скупу у Северној Каролини Барак Обама је рекао да присуствује скупу јер верује у Хилари Клинтон.

"Данас сам овде јер верујем у Хилари Клинтон. Из прве руке сам сведочио њеном здравом разуму и њеној посвећености", рекао је председник.

Заједничка енергична појава двојца Обама – Клинтон у Шарлоту у Северној Каролини је указала на уједињеност демократа у савезној држави за коју се Клинтонова надала да ће је поново придобити на страну своје странке.

Ипак, тај тренутак није био тако величанствен као што су се током дуге предизборне кампање надали њен тим и Бела кућа. Само неколико сати пре скупа, директор ФБИ Џејмс Комеј саопштио је да неће препоручити подизање кривичне пријаве против Клинтонове због коришћења приватног сервера за слање мејлова док је била државни секретар, али је њен поступак назвао "изузетно несмотреним".

Бела кућа није желела да коментарише ту одлуку ФБИ, додавши само да је истрага званично окончана и да они не желе да се чини као да утичу на тужилаштво.

Упркос том скандалу, Обама и Клинтон су на скупу показали уједињеност.

У Шарлот су заједно долетели председничким авионом, заједно се возили до места скупа у Обаминој блиндираној лимузини, познатој као "Звер", а Клинтонова је председнику такође показала слику своје унучади, Шарлот и новорођеног Ејдана.

Обама је на бини рекао да "никад није било мушкарца ни жене који би били квалификованији за функцију председника од Хилари Клинтон и додао да је то права истина.

Обама и Клинтонова требало је заједно да се први пут појаве у кампањи на скупу у Висконсину 15. јуна, али је то одложено због масовне пуцњаве у ноћном клубу Орландо на Флориди, у којој је убијено 50 људи.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
28° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара