Стерџон: Нема лаког начина да се заштити Шкотска

Шкотска премијерка Никола Стерџон каже да је "охрабрена" данашњим разговорима са званичницима ЕУ, али да не постоји "аутоматски и лак начин" да заштити статус Шкотске у ЕУ након Брегзита.

"Не потцењујем овај изазов, али данас сам наишла на добру вољу да нас саслушају" изјавила је Стерџон шест дана након што је Британија, али не и Шкотска, гласала за излазак из Уније.

Шкотска премијерка је, након састанка са председником Европске комисије Жан Клод Јункером и члановима Европског парламента, изјавила да се сусрела са "много људи који подржавају намеру Шкотске да заштити своју позицију у оквиру ЕУ", преноси АФП.

Додала је да то не значи аутоматски да постоји лак пут којим Шкотска може да изађе из ситуације у којој се нашла не својом заслугом.

У укупном збиру гласова, 52 посто Британаца је гласало за излазак из Уније, али је у Шкотској за иступање гласало 38 посто, док је за останак гласалo 62 одсто Шкота.

"Оно што сада тражим је да се у току преговора о иступању Британије из ЕУ размотре све опције и да Шкотска има свог представника", додала је Стерџонова.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво