Обама: САД ће агресивно кренути на Исламску државу

Амерички председник Барак Обама изјавио је да ће САД агресивно кренути на Исламску државу и да свет мора бити уједињен у борби против тероризма.

Обама је рекао да је борба против Исламске државе "приоритет број један" и обећао да ће САД гонити ту екстремистичку организацију док не буде уништена.

"Имам много ствари на мом тањиру, али је мој највиши приоритет да се порази Исламска држава и уклони несрећа тог варварског тероризма широм света", рекао је Обама на конференцији за новинаре у Буенос Ајресу, после разговора с аргентинским председником Маурисијем Макријем.

Амерички председник је рекао да у његовим плановима нема важније ствари од победе над Исламском државом, али и додао да је питање "како то урадити на интелигентан начин".

Исламска држава преузела је одговорност за јучерашње нападе у Бриселу у којима је убијена најмање 34 особа.

САД ће пружити помоћ у истрази терористичких напада у Бриселу, рекао је Обама и додао да САД и Аргентина разумеју бол Белгије пошто су обе те земље биле суочене с тероризмом.

Обама, међутим, није назначио да планира промену стратегије у борби против Исламске државе после напада у Бриселу. Он је рекао да његов приступ тој борби стално "еволуира" и обећао да ће бити "одлучан".

Амерички председник је критиковао републиканске председничке кандидате који су најавили да ће извести "тепих бомбардовање" Исламске државе. Обама је рекао да је то "нехумано" и контрапродуктивно.

То би веровагно био изванредан механизам Исламске државе за нова регрутовања", рекао је Обама. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се