Два напада у Израелу и Западној обали, двоје мртвих

Двоје Палестинаца, који су данас напали цивиле у два одвојена инцидента у Јерусалиму и на Западној обали, убиле су израелске снаге безбедности.

Израелска полиција саопштила је да су две Палестинке изболе једног Израелца маказама на пијаци у Јерусалиму после чега је полиција пуцала и убила једну од њих. 

Портпаролка израелске полиције Луба Самри рекла је да је једна жена убијена, а да је друга рањена.

Нападнути мушкарац је био Палестинац са Западне обале, за кога су оне највероватније помислиле да је Јеврејин. То је у последње две недеље први такав напад у Јерусалиму.

Самри је изјавила да је полицајац који се налазио у близини, "отворио ватру и неутралисао терористе". Додала је да је један припадник израелских снага безбедности лакше повређен у инциденту, највероватније од рикошета.

У другом инциденту, на северу Западне обале, убијен је Палестинац који је покушао је да нападне једног Израелца.

Он је убијен на контролној тачки Хувара, јужно од Наблуса, пре него што је икоме могао да науди.

Припадници израелске војске су на време реаговали, отворили ватру и убили нападача, саопштио је портпарол војске за АФП.

Истовремено, на северу Западне обале, један мотоциклиста је намерно оборио Израелца у близини јеврејског насеља Шавеи Шомрон.

"Један цивил је лакше рањен и смештен је у болницу. За возачем који је побегао са лица места организована је потрага", наводи се у саопштењу полиције.

Палестински нападачи убили су 18 Израелца у претходна два месеца, углавном у нападима ножем, док су израелске безбедносне службе усмртиле 88 Палестинаца, од којих су, према израелским изворима, 56 били нападачи. Остали су убијени у сукобима демонстраната и израелских снага.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво