Терористи погубили пастира у Тунису

Џихадистичка група у Тунису објавила видео-снимак у ком преузима одговорност за погубљење младог пастира у име Исламске државе, објавили су медији у Тунису. Aутентичност снимка још није потврђена.

Џихадисти су 16-годишњег пастира Мабрука Солтанија убили 13. новембра, оптуживши га да је обавештавао војску о њиховом кретању у централној туниској провинцији Сиди Бузид, пренела је агенција АФП.

После тог чина, који је изазвао велики бес јавности у Тунису, терористи су наложили 14-годишњем дечаку који је радио са пастиром да понесе жртвину главу замотану у пластичну кесу његовој породици.

У видео-снимку, чија аутентичност не може да се потврди, тврди се да је млади пастир одавао туниској војсци информације о "војницима Исламске државе".

"Таква је судбина свих оних туниских тирана који се боре против војника калифата", наводи се у видео снимку, у којем се може видети како преплашени пастир одговара на питања које му неко поставља измењеним гласом са звучника.

Дечак, чије су руке завезане иза леђа, изјавио је да га је платио један војник да прати кретања џихадиста на том подручју. Један џихадиста тада каже да их је дечак издао за новац, али пастир инсистира на томе да нема новца.

Видео-снимак се завршава тако што дечака погубљују, а затим се чује песма у чијем тексту се прети одсецањем главе и другима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се