Читај ми!

Израел бомбардовао Појас Газе, погинуле мајка и ћерка

У израелском ваздушном удару на Појас Газе погинуле су једна трудна Палестинка и њена двогодишња ћерка, рекао је портпарол Министарства здравља Ашраф ел Кидра. САД изразиле забринутост због крвопролића у Јерусалиму.

Израелски ваздушни удар уследио је након што је противракетна батерија "гвоздена купола" пресрела ракету из Појаса Газе над Ашкелоном на југу Израела, преноси Танјуг.

У данашњем удару убијене су тридесетогодишња Нур Хасан и њена ћерка, а четворо људи је рањено, укључујући супуга и сина жртве.

У Гази је убијено 11 Палестинаца од како су се сукоби из источног Јеруаслима, преко Западне обале и Израела и тамо проширили.

Израелска војска је јутрос потврдила да су гађана два места на којима Хамас производи оружје на југу Појаса Газе, након ракетирања неколико сати раније са те палестинске територије.

На Западној обали је једна Палестинка активирала експлозив у аутомобилу, том приликом лакше повредивши израелског полицијског официра.

Израелски медији наводе да је узвикнула "Алаху акбар" (Бог је велик), када јој је официр наредио да стане ради контроле и када је пришао сумњивом аутомобилу.

Жена је задобила повреде опасне по живот и то је први пут да је експлозив коришћен у најновијем таласу насиља, које се углавном састојало од оружаних и напада ножем.

Талас сукоба с израелским безбедносним снагама, а потом палестинских напада, махом ножем, почео је најпре у Јерусалиму на Брду храма у јерусалимском старом граду, где се налази джамија Ел Акса и на окупираној Западној обали пре неколико недеља.

Граница с Појасом Газе била је углавном мирна од прошлогодишњег рата Израела и исламистичког Хамаса који контролише ту територију.

У суботу су два Палестинца напала ножем двојицу Израелаца, а потом је нападаче убила полиција, још два палестинска дечака убијена су током демонстрација на граници с Појасом Газе, у насиљу које је ескалирало током прошле недеље и нема знакова да ће се стишати.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво