Читај ми!

УН и Светска банка помажу кризна подручја

Уједињене нације и Светска банка саопштили су да ће повећати финансирање Блиског истока и Северне Африке, да би помогли земљама које се боре с избегличком кризом и покушавају да се опораве после сукоба.

УН и Светска банка нису навели конкретну суму, али су поручили да ће ојачати финансијске изворе у борби с "огромним хуманитарним и екномским губицима", које су изазвали сукоби у Сирији, Ираку, Јемену и другим земљама, преноси Танјуг.

"Свет је данас сведок највећег присилног расељења од Другого светског рата", навео је у саопштењу генерални секретар УН Бан Кимун.

"Како бисмо одговорили на размере и природу конфликата, потребни су нам нови приступи. Важно је да Светска банка, близак партнер УН, као и друге међународне финансијске институције, заједнички активно инвестирају у државе закваћене сукобима", додао је Бан.

Нова помоћ имаће две форме, поручиле су организације, које на овом плану сарађују и са Исламском развојном банком, пренео је АФП.

Према првом механизму, земље донори издаваће посебне обвезнице, укључујући и "исламске обвезнице" познате под називом "сукук", усклађене са забраном камата коју прописује Куран.

Према другом, грантови земље донора биће искоришћени за проширење нискокаматних зајмова државама које су прихватиле више од 15 милиона избеглица из региона сукоба, током поседње четири године.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво