Читај ми!

Кери: САД ће примити још 15.000 избеглица у 2016

САД ће примити још 15.000 избеглица из целог света наредне године, чиме ће њихов број бити повећан на 85.000, као и на 100.000 у 2017, изјавио је амерички државни секретар Џон Кери након разговора са шефом немачке дипломатије Франк-Валтером Штајнмајером у Берлину.

Кери није рекао колико ће избеглица бити из Сирије, али је поновио спремност Сједињених Држава да помогну, пренео је Танјуг.

"У консултацији са Конгресом, наставићемо да истражујемо начине да повећамо ове бројеве, истовремено одржавајућу чврсту безбедност", истакао је Кери, пренео је Ројтерс.

Најава Керија долази пред ванредни самит лидера Европске уније 23. септембра, на коме ће бити речи о начинима за решавање таласа избеглица који је преплавио регион.

О сличним страховањима разговара се у Европи, као и у САД, где број избеглица којима је дозвољен улазак бележи пад након терористичких напада на Њујорк и Вашингтон 11. септембра 2001.

Неки републиканци упозоравају да америчка администрација допушта улазак потенцијалних терориста.

Групе за људска права критикују пак планове администрације за пријем 10.000 избеглица из Сирије, које је најавио председник САД Барак Обама, узимајући у обзир величину америчке економије и популације, сматрајући да треба да буде примљено 10 пута више од тог броја.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се