Читај ми!

За Исламску државу ратује 2.400 руских држављана

Око 2.400 руских држављана бори се на страни Исламске државе, саопштио је заменик директора Федералне безбедносне службе Сергеј Смирнов. Исламској држави прикључило се и око 3.000 држављана земаља централне Азије.

Сергеј Смирнов је, у обраћању новинарима, рекао да ће се проблем избеглица које са Блиског истока долазе у Европу погоршавати и представљати потенцијалну велику претњу за Русију, пренео је Танјуг.

"Твдње да подршка Москве негативно утиче на ситуацију у Сирији - нарочито када је реч о приливу избеглица нису тачне. То је последица експанзије Исламске државе у региону", оценио је Смирнов.

Додаје и да има држава које покушавају да избегну међународну сарадњу у борби против тероризма, алудирајући на САД.

"Постоји сарадња, али не на правом нивоу, нарочито са Сједињеним Америчким Државама", закључио је Смирнов.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво